رویداد هنری «روضه هنر ۲» در مشهد برگزار شد + فیلم آغاز عضویت رایگان تابستانی در مراکز کانون پرورش فکری + جزئیات جایزه جشنواره ایتالیایی به فیلم کوتاه «رعنا» رسید تخریب خانه مریم معترف، بازیگر پیشکسوت، در حمله رژیم صهیونیستی زمان پخش قسمت اول رئالیتی‌شوی کارناوال زمان برگزاری مراسم تشییع پیکر بامداد بیات، آهنگساز جوان، اعلام شد تعطیلی ۵ روزه تئاتر به دلیل ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ اکران مستند‌های «هویت مشهد» در پاتوق فیلم لغو ویزای رپر انگلیسی به دلیل سر دادن شعار مرگ بر اسرائیل همه چیز درباره سریال بامداد خمار + بازیگران، خلاصه داستان و تیزر اکران آنلاین فیلم «سودابه» در پلتفرم فیلم نت دوبله سریال «داستان یک خانواده» برای پخش از شبکه دو «روایت آقا»، خاطرات رهبر معظم انقلاب از پدرشان، منتشر شد نمایندگان وزیر فرهنگ و ارشاد به عیادت محمد کاسبی رفتند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ آغاز فیلمبرداری «شیطان پرادا می‌پوشد ۲» با بازی مریل استریپ
سرخط خبرها

عشق به ایران در صدای خواننده‌های نام‌‌آشنا | نگاهی به آثاری ملی و میهنی که در بزنگاه‌های حساس تاریخی تولید شدند

  • کد خبر: ۳۳۹۴۵۰
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
عشق به ایران در صدای خواننده‌های نام‌‌آشنا | نگاهی به آثاری ملی و میهنی که در بزنگاه‌های حساس تاریخی تولید شدند
تعدادی از هنرمندان فعال و شناخته‌شده عرصه موسیقی از روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز، آثاری را در حوزه‌های ملی و میهنی منتشر کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تولید آثار ملی میهنی همواره به عنوان یکی از دغدغه های مورد توجه هنرمندان عرصه موسیقی کشورمان مطرح بوده و چه قبل از پیروزی انقلاب و چه پس از آن دربرگیرنده تولید و انتشار محصولاتی است که اغلب آنها هم به لحاظ کیفیت و هم اثرگذاری در ردیف آثار پرمخاطب آن خواننده یا گروه اجرایی قرار گرفته اند و فضا را به سمتی برده اند که حتی همین آثار تبدیل به مهم ترین مولفه شناسایی سبک و سیاق هنرمند مورد نظر شده اند.

مسیری که در گونه‌های مختلف موسیقی کشورمان طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز مشتمل بر تولید آثار زیادی بوده که بسیاری از آنها حتی با وجود سال های زیادی که از تولیدشان می گذرد، می توانند در بزنگاه هایی که مردم نیازمند شنیدن چنین آثاری هستند، پیش روی مخاطبان قرار گرفته و به سهم خود نقش موثری در ارتقا روحیه مردم داشته باشند. هریک از این محصولات به فراخور زمانی که برای ایجاد حس وطن دوستی و وحدت تولید شدند دربرگیرنده ویژگی هایی هستند که فارغ از سفارشی بودن یا نبودنشان می توانند جزو فهرست بهترین موسیقی های یک خواننده قرار گیرند.

آنچه می خوانید اولین شماره از سلسله گزارش های ما در حوزه معرفی آثار ملی میهنی طی سال های اخیر است که در بزنگاه های تاریخی مختلف پیش روی شنوندگان قرار گرفته و در این روزها که حس وطن پرستی و اتحاد بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است، می تواند زنده نگهدارنده حال و هوای میهن پرستانه‌ای باشد که در این روزهای حساس باید آن را تقویت کرد.

تصنیف «سپیده»؛ ابتهاج، لطفی، شجریان و چند قصه دیگر

یکی از مهم‌ترین آثار گروه موسیقی «شیدا» همین تصنیف معروف «سپیده» است که بسیاری از ایرانیان آن را به نام «ایران ای سرای امید» می شناسند و شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین آثار ملی میهنی است که اگرچه در روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی تولید شد اما به دلیل قابلیت های بسیار متعددی که در حوزه ترانه سرایی، آهنگسازی، تنظیم، نوازندگی و خوانندگی داشت توانسته همچنان به عنوان یکی از معتبرترین آثار موسیقایی ایرانی لقب بگیرد.

در این اثر زنده یاد هوشنگ ابتهاج شاعر، مرحوم محمدرضا لطفی آهنگساز و زنده یاد محمدرضا شجریان به عنوان خواننده حضور دارند.

تک آهنگ «وطن»؛ علی زند وکیلی و یک اثر پرطرفدار ملی

از جمله آهنگ هایی که طی روزهای گذشته به نسبت دیگر آثار ملی میهنی مورد استفاده بیشتری در نماهنگ های مختلف قرار گرفته، اثری به نام «وطن» به خوانندگی علی زندوکیلی است که مدتی پیش به مناسبت پروژه نمایشی موسیقایی «رستم و سهراب» تولید و در قالب یک تک آهنگ هم پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

در این اثر علی صفری ترانه سرا، محمد زندوکیلی موسیقی، مجتبی ابوالقاسم پور تنظیم کننده و محمود شبیری تهیه کننده عوامل اجرایی را تشکیل می دهند.

تک آهنگ «ایران من»؛ شکوهی به وسعت ایران بزرگ

تک آهنگ «ایران من» هم از جمله ملودی های معتبر موسیقی ایران در حوزه آثار ملی میهنی است که چندی پیش در قالب آلبوم «ایران من» با ترکیب طلایی سهراب پورناظری و همایون شجریان پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

سهراب پورناظری درباره این اثر نوشته است: «ایران من» سرودی در مقام نوا همراه با ارکستراسیون غربی است که با ایده شکل گیری اثری در خور ایران بزرگ ساخته شد. شعر این کار براساس طرحی که از قبل برای بخش پایانی «پروژه سی» در نظرم بود، توسط پوریا سوری سروده شد که مروری بر سرگذشت عشق مردم این خاک به سرزمینشان در دوره های مختلف تاریخی تا به امروز است. در بخشی از این سرود که گذری بر دستگاه «ماهور» دارد، از آهنگ جاویدان «مرغ سحر» ساخته استاد مرتضی خان نی داود و کلام ملک الشعرای بهار بهره گرفته شده است.

نماهنگ «منو بشناس»؛ همراهی ۴۰ خواننده برای ایران عزیز

۴۰ نفر از خوانندگان سرشناس کشور چندی پیش بود که با حمایت مرکز موسیقی مأوا در تجربه‌ای جالب توجه و با هدف تقویت هویت ملی ایرانیان در یک نماهنگ با موضوع «همدلی»، «صلح» و «وحدت ملی» با محوریت ایران تحت عنوان «منو بشناس» حضور پیدا کردند.

این موزیک ویدئو به قلم احمد امیرخلیلی، آهنگسازی فرزاد فرزین، تنظیم کنندگی بهروز صفاریان، کارگردانی محمد اولاد و تهیه‌کنندگی میثم محمدحسنی در موسسه مأوا تهیه و تولید شده است.

پرواز همای، فرزاد فرزین، رضا صادقی، مهدی مقدم، حمید هیراد، علی اصحابی، مهدی یغمایی، بهرنگ بهادرزاده، کاوه آفاق، شهریار صیقلانی، خشایار اعتمادی، روزبه نعمت اللهی، بهروز صفاریان، حمید حامی، عماد طالب‌زاده، سینا شعبانخانی، سینا درخشنده، پدرام پالیز، معراج محمدی، امیر قنادی، آرش قنادی، کیارش پوزشی، شهرام شکوهی، حسین توکلی، حجت اشرف‌زاده، علی لهراسبی، گرشا رضایی، پیام صالحی، سامان جلیلی، حامد همایون، رستاک حلاج، حامد طاها، محمدرضا عیوضی، حسین حقیقی، علی رهبری، آرین بهاری، احسان حق شناس، مجتبی کبیری، علیرضا قرایی‌منش و مصطفی راغب اسامی خوانندگانی است که در پروژه «منو بشناس» حضور داشتند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->